A mai trecut un an, 2010

Din punct de vedere competiţonal s-a mai încheiat un an. Sâmbătă 11.12.2010, a avut loc la Oradea ultima competiţie a acestui an, Cupa României. Clubul Tiger-Budo Tg.Mureş a participat şi la acest ultim eveniment al anului cu mai multe echipe. Sportivii noştri s-au întors cu rezultate frumoase, la Kumite juniori 13-14 ani fete echipa formată din Moşneag Ioana Emilia şi surorile Şandor Augustina şi Şandor Maria Mădălina au ocupat locul 1, la aceeaşi categorie de vârstă la proba de Kata pe echipe avem locul 2, la Kumite băieţi avem o echipă clasată pe locul 3, la proba de Kata echipa de seniori a ocupat locul 2 iar la Kumite seniori masculin avem locul 3.

Anul acesta clubul nostru s-a clasat pe locul 5 în clasamentul gneral anual.

Sportivii de la Tiger-Budo Tg.Mureş cel mai bine clasaţi în clasamentul Federaţiei Române de Karate Kyokushin pe anul 2010 sunt; Moşneag Ioana Emilia- locul 14, Popa Adrian Marcel-locul 34, Bodan Cosmin Alexandru locul-44, urmaţi în continuare de Moga Alina, Mâţ Ana Maria şi celilalţi sportivi, care cu toţii prin munca lor au contribuit la punctajul obţinut de clubul nostru.

Sportivii cu cele mai bune rezultate în competiţiile din anul acesta sunt; Moşneag Ioana Emilia care a obţinut 7 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint şi 2 de bronz ; Szabo Norbert cu 6 medalii, 4 de aur, 1 de argint şi 1 de bronz ; Şandor Maria Mădălina cu 5 medalii, 3 de aur, 1 de argint şi una de bronz ; Moga Alin cu 5 medalii cu 2 medalii de aur, 2 de argint şi 1 de bronz ; Moga Alina cu 5 medalii, 1 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz ;  Mîţ Ana Maria cu4 medalii, 1  de  aur şi 3 de argint ; Asztalos Nimrod cu  4 medalii, 1 de argint şi 3 de bronz ; Bodan Cosmin Alexandru 3 medalii 1 de aur şi 2 de bronz ; Trif Alexandru cu 3 medalii, 1 de aur, 1 de argint şi 1 de bronz  şi Dombi Bianca Raluca cu 3 medalii, 1 de aur şi 2 de bronz. Aceştia pot fi consideraţi ca fiind primi 10 sportivi ai clubului după rezultatele obţinute la competiţiile la care au participat.

Totuşi după părerea mea rezultatele obţinute în competiţii nu sunt totul, studiul artelor marţiale nu are ca unic scop doar lupta  şi mai ales nu doar lupta în competiţiile sportive. În primul rând prin antrenamentele de zi de zi, prin participarea la aceste antrenamente ne însuşim un anumit mod de viaţă. Disciplina din Dojo, modul în care ne antrenăm, modul în care abordăm lupta cu noi înşine, cu slăbiciunile noastre, puterea cu care reuşim să depăşim toate greutăţile, să continuăm această luptă în fiecare zi, toate acesta contribuie la formarea noastră ca luptători. Această luptă este cea mai importantă, este cea dintâi luptă care trebuie câştigată, este o luptă continuă, la sfârşitul căreia nu ni se acordă nici o medalie.  Sentimentul de a fi reuşit, de a fi învingător în această luptă valorează mai mult decât orice medalie.

Sosai Oyama, avea un motto care spunea; ,,  A urma calea martială e ca şi cum ai urca un munte; continua până sus fara oprire (odihna), ea(calea marţială) cere devotiune (hotarâre) absoluta si necurmată pentru fiecare sarcina în parte”. Acest motto ne arată că toţi cei care am pornit pe drumul Kyokushin, putem să ne ,,urcăm muntele” şi să ajungem în vârf doar dacă ne antrenăm în continuu. Deci nu doar cei care au reuşit să obţină medalii la diferite competiţii merită apreciaţi, merită acest lucru şi cei care  şi-au continuat drumul spre ,,vârful muntelui lor”, care şi-au îndeplinit fiecare sarcină cu hotărâre şi cu ambiţie, toţi cei care s-au antrenat, care au luptat cu ei înşişi şi au reuşit să iasă învingători.

Ţin să închei cu un alt motto sugestiv de-al lui Sosai Oyama; ,,Amintiti-vă întotdeauna  în artele marţiale rasplata pentru sufletele încrezatoare si recunoscatoare e cu adevarat mare.”

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s